Kinderen en baby’s

Al vanaf de geboorte kunnen problemen ontstaan bijvoorbeeld doordat de baby zich te snel moet aanpassen in het geboortekanaal of hier juist geen kans voor krijgt zoals bij een kunstverlossing.

Bij kinderen kunnen problemen ontstaan door o.a. infecties, voeding, trauma, operaties, maar ook door grote veranderingen die het stresssysteem belasten.

Chronische klachten kunnen ontstaan zoals oorontstekingen, darmproblemen en buikpijn, concentratieverlies of slecht slapen, veel huilen, eczeem, etc.

Een baby of een kind dat niet lekker in zijn of haar vel zit kan veelal zelf niet of niet goed aangeven wat er mis is. Bewegingsverlies is echter voelbaar en behandelbaar in bijvoorbeeld bekken, buik, schedel of de bovenste nekgewrichten (KISS).

Door bewegingsverlies in de verschillende systemen te behandelen, krijgt het lichaam meer vrijheid en heeft het meer ruimte om zo optimaal mogelijk te functioneren met bijvoorbeeld ADHD, dyslectie of een heupdysplasie.

Het onderzoek en de behandeling van baby’s en kinderen zijn aangepast aan de fysiologie en de anatomie die past bij de leeftijd. De testen, mobilisaties en corrigerende handgrepen zijn mild en respecteren de grenzen van het kind.

Bij kinderen die excessief of van de een op de andere dag veel huilen is het altijd raadzaam eerst een (kinder)arts te bezoeken, uiteraard is het altijd zinvol een arts te raadplegen bij twijfel.

Osteopathie is een complementaire behandelwijze die samenwerkt met de reguliere medische zorg en deze niet vervangt. Het is goed om uw arts op de hoogte te stellen dat uw kind wordt behandeld door een osteopaat.