Over
Ans

Foto Ans

"

Ans
Kanen

“Het lichaam is een instrument met al zijn mogelijkheden en beperkingen. Vanuit mijn achtergrond als danseres en dansdocente is een onderzoekende houding naar het lichaam in beweging voor mij een tweede natuur.”

Ans Kanen

Ans Kanen behaalde in februari 2022 haar Diploma Osteopathie (D.O.) aan College Sutherland te Amsterdam. Daarvoor is zij afgestudeerd aan de Codarts Dansacademie in Rotterdam (2005), waarna zij ruim 10 jaar heeft gewerkt als danseres en docente.

Ans ziet het lichaam als een instrument met al zijn mogelijkheden en beperkingen. Met name als dansdocente leerde ze bewegingen te observeren en corrigeren. Later in haar carrière kwam ze in aanraking met yoga, waardoor ze de kracht van lichaamsbewustzijn ontdekte. Gezien vanuit deze achtergrond, is een onderzoekende houding naar het lichaam in beweging voor haar een tweede natuur.

Zij kwam voor het eerst in aanraking met osteopathie door een langer bestaande blessure. Ze was klachtenvrij na twee behandelingen en sindsdien heeft de osteopathie haar niet meer losgelaten. In 2014 is zij dan ook gestart met de opleiding, waar ze heeft mogen leren hoe complex en ingenieus het lichaam in elkaar zit. Sinds het volgen van de nascholing Osteopathie voor kinderen aan The International Academy of Osteopathy te Antwerpen, behandelt zij met veel enthousiasme baby’s en kinderen. Osteopathie is voor haar een prachtig vak waarbij kennis, voelen en intuïtie op een bijzondere manier samenkomen’. 

Voor haar afstuderen schreef zij het boek Safety in Osteopathie, een naslagwerk over uitsluitingsdiagnostiek en de screening op rode vlaggen. Met dit werk is zij in 2022 met ‘grote onderscheiding’ geslaagd.  Het boek is inmiddels door vele osteopaten in gebruik genomen.

Als therapeut is zij betrokken en doortastend. Ze heeft een zachte en rustige aanpak.

Nascholing

Osteopathie bij kinderen, The International Academy of Osteopathy (heden)

Opleidingen

Osteopathie, College Sutherland (diploma 2022)

Medische Basiskennis, SAIGA (diploma 2015)

HBO Dans en Educatie, Codarts Dansacademie (diploma 2005)

 

Werkervaring

Praktijk Engelen Osteopathie / Paramedisch Centrum Hart van Zuid (2021 – heden)

Co-therapie Integraal Medisch Centrum Amsterdam (2020 – 2021)

Danser en docent (2005 – 2017)

 

Bijscholing

– Cursus bindweefselmassage (2017)

Copyright Osteopathie Vlaardingen 2022